Gå til sidens hovedinnhold

Fikk varmen med Wirkola

Bjørn Wirkola vil alltid være et hett navn i hoppkretser. I Groruddalen står han spesielt høyt i kurs etter et lite comeback nylig.

LINDERUD: Det kan være kaldt å være hopper i Linderudkollen en februarkveld. Men de unge og håpefulle har heldigvis ei koselig varmebu å krype inn i når kvikksølvet er som lavest.

Gave til 20 i stil

Og nå er det lille klubblokalet faktisk blitt enda varmere. Takket være hopplegenden Bjørn Wirkola! Før helga var den dobbelte verdensmesteren fra VM i Oslo i 1966 på besøk i Linderudkollen, og hadde like godt med seg ei gratis varmpepumpe til Østre Aker Skiklubb.

– Den kommer godt med når hopperne våre skal inn og varme kalde føtter, smiler skiklubbens leder Øyvind Hjerpseth.

Han forteller at de nå er i ferd med å bygge opp et nytt hoppmiljø i Linderudkollen.

– Hver eneste tirsdag arrangerer vi hoppskole for alle som er fylt fem år og oppover. Det er gratis utlån av ski og sko. Vi vil gjerne ha så mye aktivitet her som mulig, sier Hjerpset.

Comeback

Da Bjørn Wirkola var på besøk, var det nærmere 130 personer samlet i bakken.

Den gamle hoppmester la egentlig skiene på hylla på midten av 1970-tallet, men hadde blir lurt med på et comeback i forbindelse med en reklamefilminnspilling for Mitsubishi Electric. Varmepumpen han gav bort var en gave til skiklubben som takk for lånet av hoppbakke.

– Det er artig å se barn og unge kose seg med hopping. Linderudkollen er et sted jeg hoppet på 60- og 70-tallet, så der er moro å kunne gi litt tilbake, smiler Bjørn Wirkola.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis