*Nettavisen* Nyheter.

Fiks ditt knuste hjerte

Foto: Gunnar Lier / SCANPIX

Det sies at det er umulig å fikse et knust hjerte, men her er noen tips som kan hjelpe for nettopp det.

05.10.06 16:36

(Side2:) Et knust hjerte kan være vanskelig å komme over, men med noen gode tips til hvordan det kan gå litt lettere.

Når det skjer
Sett deg ned for deg selv. Den første dagen er utvilsomt den vanskeligste. Ikke tenk på framtiden og hvordan det vil bli framover. Fokuser på det du skal gjøre i dag. Gi deg til å gråte, sørge og ta vare på deg selv. Husk også at alt går over og du lever. Selv om det er vanskelig å si til deg selv, så gjenta det så ofte du kan. Ta deg fri fra jobb eller skole. Å svare på spørsmål som for andre virker uskyldige vil være utrolig vanskelig. Så da er det best å la være.

Den andre dagen
Del din verden med venner eller et familiemedlem. Å snakke med andre vil hjelpe deg til å få det ut av hodet. Finn en film som du kan gråte til. Den tristeste filmen på tv, i videobutikken eller i hylla vil faktisk hjelpe. Du vil gråte, eller bli trist, og får noe av sorgen ut av kroppen. Ikke send melding til eksen.

Dagene etter
Å trene bort smertene er ingen floskel. Ved å trene vil du få ut endorfiner og dermed vil du føle deg bedre. Kroppen din vil hjelpe deg. Distanser deg også fra ting du brukte å gjøre med eksen. Kom deg vekk, enten det er hjem til mor og far eller på besøk til en venn. Ikke ring til eksen. Hvis det er noe du vil si, skriv det ned - og kast brevet i etterkant. I tillegg bør du finne de tingene som minner deg mest om eksen og legge det i en eske. Esken kaster du. Kjøp et magasin du kan kose deg med for deg selv, og gjerne en bolle med godteri. Ta den tiden du trenger.

Uke to
Bruk dine venner. Vennene dine vil føle med deg og kan hjelpe deg til å finne noe nytt å gjøre. Gå til frisøren og i klesbutikken. Kanskje det er nå du skal skifte til den stilen du virkelig vil ha. Ikke svar på meldingen du har fått fra eksen.

Uke tre
Tenk på det du har vært igjennom? Har du lært noe om deg selv? Ikke bruk tiden hjemme alene, sett deg et mål og gjør det. Enten det er å trene, lære et nytt språk eller vaske alle veggene. Finn noe du kan bruke fritiden på.

Uke fire
Selv om det er fristende så er ikke fylla det beste. Før du aner det så havner du i armene på noen som du ikke ville ha vurdert ellers. Vær sosial, men finn sosiale aktiviteter som ikke nødvendigvis innebærer ravfylla. Nå kan du ringe eksen hvis det er noe du vil ha ut av verden, men ikke vær negativ. Du vil angre på det etterhvert.

De neste månedene
Finn noen du kan gå på date med. Det behøver ikke å være ditt livs kjærlighet, men spenningen vil sørge for at du er klar til å starte på nytt. Føler du dype depresjoner er det smart å snakke med noen, men husk at det tar tid å komme over noen.

Når du føler for det
Ikke glem hvordan det var å få hjertet knust. Det vil hjelpe deg senere. Både når det gjelder hvordan du selv gjør det slutt med andre, men også å takle det hvis det skulle skje igjen. Prøv å inngå et vennskap med eksen hvis du føler at dere fortsatt har noe å gi hverandre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag