RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikse løsninger

Båtfolket har startet planleggingen av sommerferien. Mange skulle gjerne hatt informasjon fra kartplotteren og andre instrumenter over på PC-en. Nå finnes det en fiks løsning!

Ruter, kart og andre data er ønskelig å ha på en laptop for å få planer og bestillinger samlet på et sted.

Ved hjelp av en port control kalt USG-1 til en tusenlapp kan du plugge PC-en sammen med instrumenter basert på NMEA0183 standarden. Det vil si den standarden som de fleste moderne marineinstrumenter er bygget på.

Snakker sammen
USG-1 boksen gjør at du kan få PC-en og GPS til å snakke sammen. Det er enkelt å flytte data frem og tilbake, veldig praktisk for dem som planlegger drømmeturen hjemme i stuen.

Værboks
En annen fiks sak for båtfolk som reiser langt er en boks som mottar værvarsler og såkalte Navtex meldinger. Nawtex boksen er stor som en fyrestikkeske, og du kobler den til PC-en via en USB kabel. Enkelt og greit får du den samme vær-informasjon som både handelsfartøy og marinefartøy bruker.

Boksen er egentlig en liten lagringsenhet med flerkanals mottager og antenne. Praktisk greie for den som liker tekniske duppeditter. Prisen er ca 2000 kroner. Boksen finnes også i mer avanserte og dyrere versjoner.

Actisense er en av flere leverandører av NMEA produkter.

Mörer en en av flere leverandører av Navtex mottakere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere