RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Filippinenes kommunister angriper hjelpekolonner

Tacloban (NTB): Viseordføreren i den tyfonrammede byen Tacloban ber den kommunistiske geriljaen på Filippinene slutte å angripe hjelpeforsyninger.

Viseordfører Jerry Sambo Jaokasin sier til den britiske avisen The Telegraph at kommunistene heller bør bistå i gjenoppbyggingsarbeidet etter tyfonen, og at han er bekymret for den forverrede sikkerhetssituasjonen. Han understreker at væpnet kamp ikke fyller magene til de mange ofrene som verken har mat eller vann.

Joakasin snakket til den britiske avisen dagen etter at en militær enhet som forsøkte å frakte 34 omkomne tyfonofre til en massegrav, I stedet måtte de snu og vende tilbake til basen etter at de var blitt angrepet av det de antok var en gruppe fra Den nye folkehæren, som Filippinenes maoistiske gerilja kaller seg.

Ifølge The Telegraph er også hjelpekolonner som blir bevoktet av regjeringssoldater blitt angrepet. To opprørssoldater ble drept da de forsøkte å kapre hjelpeforsyninger fra Røde Kors på sørspissen av øya Luzon. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere