Gå til sidens hovedinnhold

Filippinenes president: - Jeg er ingen tyv

Manila (NTB-AFP): - Jeg er ingen tyv, erklærer Filippinenes president Benigno Aquino. Han bedyrer sin uskyld i en affære om offentlig pengebruk som truer med å overskygge hans politiske planer.

Aquino holdt onsdag en direktesendt fjernsynstale der han forsvarte store bevilgninger til statlige prosjekter. Han avviste påstander fra opposisjonen om at han skal ha brukt to offentlige fond til å kjøpe støtte fra parlamentarikere.

- Det vi snakker om her, er tyveri, og jeg har ikke stjålet noe, jeg driver tvert imot jakt på tyver, sa Aquino i fjernsynstalen. Han anklaget samtidig opposisjonen for ikke å ha gitt fullgode svar på anklager om at den selv er innblandet i korrupsjon.

Aquino kom til makten ved et valgskred i 2010 etter at han hadde lovet å rydde opp i korrupsjonen i Filippinene. Han mener at pengebruken han nå kritiseres for, var nødvendig av hensyn til nasjonale interesser, og at sakene måtte behandles raskt.

Anklager om korrupsjon på høyt politisk nivå har fått tusener av filippinere til å gå ut i gatene og protestere. Krangel om disse sakene har også dominert debattene i den filippinske nasjonalforsamlingen og stjålet oppmerksomhet fra andre saker. (©NTB)

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua