*Nettavisen* Nyheter.

Filippinere flykter fra kamper på Borneo

Manila (NTB-DPA-AFP): Flere hundre filippinere er på flukt fra kampene nord på øya Borneo. Malaysiske styrker trapper opp jakten på de væpnede filippinske inntrengere på øya, som er delt mellom Malaysia, Indonesia og sultanatet Brunei.

Flyktningene kom tirsdag kveld til den sørfilippinske provinsen Tawi-Tawi, opplyste tjenestemenn i Manila onsdag. De hadde rømt fra områdene som herjes av kamper mellom den selvoppnevnte muslimske sultanen Jamalul Kiram III.

- Mange familier var så redde for å havne i kryssild i kampene at de rømte hjemmefra, sa Ramon Santos i det filippinske sivilforsvaret ifølge nyhetsbyrået DPA.

- Vi forsøker nå å bringe dem i sikkerhet og på lengre sikt å hjelpe dem til å starte nye liv her, tilføyde Santos.

Malaysias øverste politisjef, Ismail Omar, opplyste at inntrengerne i delstaten Sabah på nordspissen av Borneo har løst seg opp i mindre grupper og spredt seg. Sikkerhetsstyrkene har trappet opp jakten på dem, sa han.

Politisjefen ville ikke svare på spørsmål om hvor mange av de mellom 100 og 300 inntrengerne er drept eller tatt til fange. Ifølge andre kilder skal 19 inntrengere og åtte politifolk ha mistet livet i kampene på Borneo. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.