*Nettavisen* Nyheter.

Filippinske gisler forteller om redslene i Algerie

Foto: Anis Belghoul (Ap)

Hadde akkurat begynt å jobbe på gassanlegget da angrepet kom.

19.01.13 08:59

Manila (NTB-AFP): Mange av de utenlandske gislene fikk bomber festet rundt halsen, og de ble tvunget inn i kjøretøy fullastet med sprengstoff. Det forteller kona til en filippinsk mann som ble befridd.

Ruben Andrada hadde akkurat begynt i jobben på gassanlegget In Aménas da han sammen med et stort antall andre ansatte ble angrepet av terroristene onsdag morgen.

- Gisseltakerne sa de skulle hevne Algeries støtte til den franske militæroperasjonen i Mali, forteller kona til Andrada til filippinsk radio lørdag.

Andrada ble senere befridd i gisselaksjonen og har via telefon fortalt kona Edelyn om de redselsfulle døgnene.

- Han fortalte at gislene fikk bomber festet rundt halsen, som et halskjede. Heldigvis gikk ikke bombene som var i bilen han satt i, av. Men sprengladninger i andre biler detonerte og mange mennesker ble drept, forteller Edelyn Andrada.

En annen filippinsk arbeider, Balmaceda, forteller hvordan han og tre andre filippinere ble møtt med tungt bevæpnede terrorister da de kom på jobb onsdag morgen. De ble bakbundet og plassert inn i en lastebil sammen med flere japanske og malaysiske gisler, melder nettavisen GMA. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.