Gå til sidens hovedinnhold

- Filmen holder liv i min fars navn

Oslo (NTB): Thor Heyerdahl jr. er glad over at «Kon-Tiki» er nominert til Oscar og sier det vil holde farens navn i live i framtiden.

Eventyrerens egen sønn sier han er gledelig overrasket over Oscar-nominasjonen som ble kunngjort torsdag. Han sier til NTB at hans forventninger til storfilmen av Joakim Rønning og Espen Sandberg har vært nøkterne og realistiske. Hans eneste bekymring har først og fremst dreid seg om tolkingen skuespillerne i filmen har gjort av foreldrene hans.

- Første gang jeg så filmen var jeg spent på om den behandlet mine foreldres historie med pietet og respekt. Det gjorde den og da fikk jeg ro i sjelen og var glad, sier han.

Filmens utrolige medgang etter premieren i august har han registrert med stor ro.

- Personlig er jeg veldig tilfreds allerede nå og jeg sparer meg for tanken på en oscarstatuett også. Jeg blir ikke skuffet dersom vi ikke får den, men sier som regissørene at vi allerede har en sier, sier Heyerdahl.

Han sier filmen allerede har gitt et solid oppsving i antall besøkende på Kon-Tiki-museet og at en internasjonal lansering kan gi museet på Bygdøy et enda større løft. (©NTB)

Reklame

Dette må til for å få den beste renten på boliglånet