RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Filmen skapte dødelig raseri

Foto: - (Afp)
Sist oppdatert:
- Islam er en kreftsvulst, sier mannen bak.

Den amerikanske ambassadøren til Libya, Christopher Stevens og minst tre andre ansatte ble drept da militssoldater stormet det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya tisdag kveld.

Flere kilder hevder at angrepene er en direkte reaksjon på den islamkritisk filmen «Muslimenes uskyld» som i det siste har spredd seg på nettet.

Mannen bak den kontroversielle filmen, Sam Bacile, har gått i dekning og oppholder seg nå på ukjent sted.

Politisk film
Han innrømmer at filmen er ment som en provoserende film for å fordømme Islam.

- Dette er en politisk film. USA har tapt en masse penger og en masse folk i kriger i Irak og i Afghanistan. Men vi kjemper med idéer, sier han på telefon til nyhetsbyrået Ap.

- Islam er en kreftsvulst. Punktum, gjentok han.

Bacile er israelsk jøde, og til daglig er han eiendomsutvikler i Califonia. Ifølge han selv kommer denne filmen til å hjelpe Israel gjennom å avsløre for verden alle feilene innenfor islam.

Les også: Obama: - Brutalt og sjokkerende

- Et makkverk
Ifølge Dagbladet, som har sett deler av filmen og omtaler den som et «makkverk», er dette en en svært dårlig lavbudjettfilm.

Filmskaperen på sin side hevder at den kostet fem millioner dollar å lage. Ifølge avisen er dette en hjelpeløs amatørfilm fremstilles Profeten Muhammed som en dagdrivende flørter og en svindler som forsvarer seksuelt misbruk av barn.

Tilhengerne hans (alle muslimer journ. anm) framstilles som en gjeng bøller. Det dårlig skjulte budskapet i dialogen er alle avsløringene om Muhammed og Islam

- Du blir neste van Gogh
Dialogen er full av fornærmelser som framstilles som «avsløringer» om Muhammed og islam.

Steve Klein, som var konsulent på filmen, sier han advarte Bacile:

- Du kommer til å bli den neste Theo van Gogh, ifølge Ap.

Theo van Gogh ble skutt og drept på åpen gate i 2004 etter at han hadde laget en film som gikk langt i å kritisere Islam.

Svært kraftige angrep
En gruppe amerikanske soldater fra marineinfanteriet er nå på vei til Libya. Ifølge CNN kommer soldatene fra en amerikansk base på Sicilia i Italia, og skal være spesialisert på å sikre amerikanske installasjoner.

Angrepet på ambassaden i Benghazi tirsdag kveld skal ha vært svært kraftig. En væpnet libysk mobb gikk til angrep på konsulatet og satte fyr på bygningen, samtidig som det ble avfyrt rakettdrevene granater.

- Vi tar på det sterkeste avstand fra disse brutale og sjokkerende angrepene, sa president Barack Obama under en pressekonferanse utenfor Det hvite hus torsdag formiddag lokal tid.

Han la til at angrepet var ekstra spesielt, ettersom diplomaten Christopher Stevens var med og hjalp til under revolusjonen i Benghazi tidligere i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere