Filmet dette før han ble reddet ut

VIDEO: Egypteren Yousri (43) filmet dette mens han ventet på å bli reddet ut fra den brennende ferja. Skjermdump: Youtube

VIDEO: Egypteren Yousri (43) filmet dette mens han ventet på å bli reddet ut fra den brennende ferja. Skjermdump: Youtube

Passasjervideo viser brannen på katastrofeferja.

28.12.14 23:59

Ved 23-tiden søndag kveld hadde 190 av de totalt 478 menneskene som var ombord på den brennende ferja Norman Atlantic blitt reddet ut.

Nå har en av dem som har kommet seg ut - Yousri Wadan (43) - latt nettavisen il Fatto Quotidiano publisere en video han filmet inne på båten mens den sto i fyr.

43-åringen - som kommer fra Egypt - var alene på forretningsreise da båten han reiste med ble omdannet til et flammeinferno. Han ble reddet ut fra ferja med et helikopter og er nå ført til sykehus i Scorrano i Italia.

Se videoen nederst i saken!

Les også: Én person bekreftet død i ferjebrann, flere skadd

- Kjente gulvet brenne
Italienske og greske helikoptermannskaper forberedte seg på å jobbe hele natten for å evakuere passasjerer fra den brannherjede ferja i Adriaterhavet. En person har mistet livet i dramaet.

Sterk vind, dårlig sikt og høye bølger gjorde redningsaksjonen søndag svært vanskelig. Redningshelikoptre gikk i skytteltrafikk, plukket passasjerer opp fra Norman Atlantic og satte dem av på skip i nærheten.

Dramaet begynte da det brøt ut brann på ferjas bildekk i 5-tiden norsk tid søndag morgen. Desperate passasjerer måtte forflytte seg stadig høyere opp på dekkene mens brannen raste og varmen tiltok.

– Vi gikk til dekket der livbåtene er, men på et tidspunkt kjente vi gulvet brenne og gikk høyere opp, til helikopterdekket. Det er mange barn og eldre om bord. Vi er alle samlet, og prøver å holde oss varme, sa Rania Fireou, en av passasjerene, på telefon til gresk TV før evakueringen kom i gang.

– Under kontroll
Brannen ble søndag ettermiddag brakt under kontroll, ifølge det italienske nyhetsbyrået Ansa. Taubåter som ligger tett på Norman Atlantic spyler sjøvann akter og midtskips på ferja. Brannen brøt ut på bildekket og skal ha vært begrenset til dekk fem om bord. Flammene kunne tydelig ses på lang avstand.

Tre sterkt nedkjølte barn er brakt til sykehus i Italia, melder La Repubblica.

Ferja var på vei fra den greske havnebyen Patras til den italienske byen Ancona da brannen brøt ut tidlig søndag morgen. Redningsaksjonen foregår like nord for Korfu i Hellas.

Branndør
Norman Atlantic hadde nylig blitt godkjent etter at en ødelagt branndør om bord var reparert, opplyser det italienske eierselskapet Visenti Group.

– Tester bekreftet at båten var fullt ut i stand. Det ble funnet en feil på branndør nummer 112, som er på dekk fem, der brannen startet. Døra ble umiddelbart reparert, og inspektørene var fornøyd, sier selskapets direktør Carlo Visentini til nyhetsbyrået ANSA.

Her kan du se hele videoen passasjeren har filmet:

HTML EMBED


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.