RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TERRORISTENE: Videoen er filmet sekunder etter at brødrene Said og Cherif Kouachi hadde gjennomført det blodige anslaget mot redaksjonslokalet til Charlie Hebdo. Se videoen nederst i saken.
TERRORISTENE: Videoen er filmet sekunder etter at brødrene Said og Cherif Kouachi hadde gjennomført det blodige anslaget mot redaksjonslokalet til Charlie Hebdo. Se videoen nederst i saken. (Sky News)

Filmet mens terroristene skjøt mot politiet

Sist oppdatert:
Ny video fra minuttene etter skuddene i Charlie Hebdo.

Den dramatiske videoen er filmet bare minutter etter at brødrene Said (34) og Chérif Kouachi (32) hadde drept 12 personer, og såret ytterligere 11 personer, i redaksjonen til Charlie Hebdo onsdag 7. januar.

- Vi har hevnet profeten Muhammed, roper brødrene.

På videoen kan det se ut som om de to terroristene lader våpnene sine før de setter seg i bilen og kjører nedover gaten. Kort tid etterpå stopper bilen fordi en politibil kommer kjørende mot dem.

Skjøt mot politiet
Videoen viser hvordan de to brødrene går ut av bilen og skyter mot politibilen. Politibilen rygger tilbake og brødrene setter seg igjen inn i bilen og kjører avgårde. Istedenfor å kjøre en annen vei, kjører brødrene rett mot politibilen mens den ene henger ut av vinduet og skyter mot politiet.

Dette var starten på en massiv jakt på de to brødrene, som endte med at de ble skutt ved et trykkeri i byen Dammartin-en-Goële nordøst for Paris fredag ettermiddag.

Nærmere 90.000 politifolk og militære jaktet på brødrene.

Våpenerfaring
Brødrene Kouachi var franske statsborgere, født i Paris av foreldre fra Algerie.

Chérif Kouachi ble i 2008 dømt til tre års fengsel for å ha rekruttert folk til å krige mot USA i Irak. Han ble pågrepet før han selv skulle reise til Irak.

Said trente ifølge amerikanske etterretningskilder med al-Qaida i Jemen (AQAP) så sent som i 2011.

Se hele videoen her.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere