*Nettavisen* Nyheter.

Filmet stor hai ved norsk oljeplattform

- Plutselig dukket haiene opp, sier plattformarbeider.  Se video!

06.06.14 16:35
HTML EMBED

Det er ingen sjeldenhet med hai ved plattformene på Draugen, men det er sjelden man får fanget dem med kamera som sist uke. Det var Steffen Grønli som fanget opp haiene på film under et besøk på plattformen.

Plattformarbeider Johan Schmedling var også til stede da haiene dukket opp.

- Egentlig så er det et utrolig dyreliv ute på Draugen. Stormåsene fanger makrell og sei i store mengder, flokker med niser passerer rett som det er, vi fisker store langer og uer, og krykkjene hekker nede på plattformen, forteller Johan Schmedling til Tidens Krav.

Det var likevel et utrolig syn som plattformarbeiderne fikk oppleve sist uke.

- Vi hadde besøk av folk fra Aibel Engeneering ute på Draugen. De har ikke vært så ofte på plattformen, og vi ble stående og henge litt ved rekkverket og se ned på sjøen. Da får vi plutselig se en stor topp av småsei eller makrell. Klokka var like over 23 på kvelden, og mens vi ser på stimen, dukker haiene opp.

Schmelding er sikker på at den største er ei brugde, og rimelig sikker på at den andre kan være en håbrann.

- I løpet av et par minutter fikk vi fanget inn eventyret på film, og det var flaks og helt tilfeldig at vi fikk filmet akkurat der og da. Mange har vist interesse for filmene etter at de ble lastet opp på Youtube. En morsom episode, sier Schmelding, men har likevel et lite forslag til dem som nå koser seg med filmen på nett.

- Det fins så mye vakkert og interessant å oppleve ute i naturen på Nordmøre, så løsriv dere fra skjermene og nyt dagene ute, oppfordrer Schmelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.