RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Philips)

Filmnerdens våte drøm

Sist oppdatert:
Vi har testet Philips Cinema, den eneste skjermen i verden som gir 3D i kinoformat.

[Teknofil.no ] Vi har testet Philips' nye Cinema-modell, oppfølgeren til verdens første 21:9-flatskjerm. Med denne skjermen tar du med deg ekte det kinoformatet hjem i stua.

Dette er storebroren til 46PFL9705, med en lekker og slank design utført i mørk børstet metall.

Denne skjermen er først og fremst myntet på de som ser mye film, og er utformet i 21:9-formatet som ofte brukes på DVD- og Blu-ray-filmer. Du har sikkert opplevd å få sorte striper oppe og nede på din 16:9-skjerm når du er filmer. Disse blir du altså kvitt med den nye 58 tommer store kinoskjermen fra Philips.

Den kan også brukes til å se vanlige sendinger, men da får du enten sorte striper på sidene eller så kuttes bildet noe oppe og nede. Etter vår mening fungerer sistnevnte funksjon helt greit til å se nyhetene, men Cinema er først og fremt best egnet til filmer. For bildet blir fort litt grumsete om 16:9-sendingene du ser på er i lav oppløsning.

Brukervennligheten på den kinoskjermen er god, der du får den samme ikonbaserte menyen som hos de øvrige modellene fra Philips. Fjernkontrollen er elipseformet og ligger godt i hånden. Den inneholder også kun de aller mest nødvendige knappene. De mer avanserte funksjonene finner du i stedet i menyen.

Lydkvaliteten på skjermen er bedre enn på de fleste konkurrerende flatskjermer, og den har blant annet to basselementer på baksiden som skal gi ekstra trøkk i lydbildet når du ser på film. Vi anbefaler allikevel å koble til et eksternt lydanlegg om du har muligheten til det.

Bildekvaliteten på Cinema er blant det aller beste du får på markedet i dag. Sortnivået er nærmest bunnløst og fargene har et meget stort spekter. De er også nøytrale og rikelig mettet. Bevegelsene i skjermen er meget gode, der 400 Hz-teknologi kombinert med et halvt millisekund responstid gjør at selv de raskeste bevegelsene i bildet går sømløst. Men du kan også slå av denne funksjonen dersom du heller ønsker å ha "kinoflimmeret" på filmen du skal se. Cinema støtter også 24-bilders modus.

Philips Cinema 58PFL9955 har en veiledende pris på 45 000 kroner, og for den prisen før du den eneste 21:9-skjermen på markedet som takler 3D. Philips Cinema får terningkast fem av oss, fordi den er en utmerket filmskjerm som leverer på alle fronter. Men det er også på 21:9-film den gjør seg best. Skal du se TV og serier må det gjøres en oppskalering for å fylle skjermen, og du får et kornete bilde ved lavere oppløsning enn HD. Når skjermen oppskalerer 16:9-sendinger blir en del av bildet kuttet vekk både oppe og nede på Cinema-skjermen. Eventuelt må du se på sendingene uten oppskalering, og det blir da en svindyr "46-tommer".

Ser du mye film og lite tv, har du funnet den perfekte partner i Philips Cinema. Til alle andre vil vi si styr unna, og sjekk heller ut et av alternativene nedenfor.

Terningkast: 5

Vil du se bilder av TV-en i aksjon?
Les hele testen av Philips Cinema 58PFL9955 her.

Sjekk også ut:
Ønsker du deg en LCD-skjerm med høy bildekvalitet i 16:9-format bør du sjekke ut testen av Sonys nye flaggskip KDL-46HX900. Modellen har selskapets spennnede nye design og kan vise deg filmer i 3D. Du kan også se filmsnutter fra YouTube direkte på TV-en.

Vil du heller ha en plasmaskjerm med 3D, bør du sjekke ut Panasonics nye toppmodell. Her får du en 50 tommer stor flatskjerm med 3D-støtte til under 20 000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere