RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Filmproduksjon i null

(TV 2)
Sist oppdatert:
Pengestøtten flommer inn, men lite, om noe, flommer ut fra Bergens filmbransje.

30 filmer i Bergen har fått pengestøtte fra forskjellige filmfond, blant annet Vestnorsk Filmsenter, de siste tre årene. Men ingen av dem er ennå satt i produksjon.

Beløpene som er blitt investert, er betydelige. Bare Vestnorsk Filmsenter har, blant annet, betalt ut tre millioner kroner. Idar Vollvik har også investert penger i filmen "Med hjertet i Brann", der Dagfinn Lyngbø og Bjarte Hjelmeland skal spille ihuga Brannfans. Filminnspillingen er ennå ikke kommet i gang. Den venter på at manuset skal bli ferdig.

Flere filmprosjekt er lagt på is.

- Vi har mye suksess med store TV-prosjekter for tiden, så filmprosjektene er blitt skjøvet i tid. Det er heller ikke enkelt å få tak i gode manusforfattere. Men jeg liker at både investorer og pressen klager på tempoet, sier Eldar Nakken i Pandora Film til Bergensavisen.

- Vi forventer jo etter hvert at det kommer spillefilmer. Det er på tide, er Jørn Lekve i Sparebanken Vest sin kommentar. Banken er en sentral filminvestor i Bergen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere