RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fin vin ga tidenes bakrus

Det ferierende kjæresteparet skulle kose seg med en god flaske vin. Smaken ble svært beskt da regningen kom på bordet.

Andy Freegard viste seg fra sin mest spandable side da og kjæresten besøkte en restaurant i Praha nylig. Elegant la Freegard inn en bestilling hos vinkelneren på en flaske Chateau Margaux 1987 Premier Grand Cru Classe.

Fra prislisten hadde den britiske turisten regnet ut at flasken ville komme på drøyt 200 kroner. Skepsisen ble imidlertid stor da hele staben av kelnere samlet seg rundt bordet for å lukte på korken, skriver The Sun.

Vinflasken er nemlig slett ikke så ordinær som paret trodde. Og prisen var betydelig høyere enn det Freegard hadde klart å regne seg frem til. Da kjæresten forsiktig spurte kelneren om hva prisen ville bli i britiske pund kom svaret kort og kontant: 1.000 pund, eller 22.000 kroner.

- Vi innså at vi ikke kunne sende tilbake den åpnede flasken. Men det skar i hjertet å drikke den, vel vitende om at hver slurk vi tok kostet 50 pund, sier Freegard til avisen.

Trøsten får være at alle vineksperter er skjønt enige om at Chateau Margaux er en av de absolutt beste vinene som er å få tak i.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere