RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Fin vin, til fisk og frukt

Sist oppdatert:
Østers og jordbær - her er to rimelige viner som vil imponere gjestene!

(SIDE2): Ch. du Val de Mercy Petit Chablis 2008
(# 14530, kr 140) Poeng: 89

Frisk, tørr og syrlig. En skikkelig nydelig Petit Chablis!

Lys gul i fargen med et hint av grønt, med en duft av deilig grønt eple og sjømineraler. En frisk og konsentrert vin, som passer perfekt til favorittsjømaten eller ute i sommersolen.

Domaine du Château du Val de Mercy holder til i landsbyen Val de Mercy i Chablis. Det er tradisjonsrikt vinhus med vinproduksjon som dateres flere hundre år tilbake.

I Frankrikes mest berømte hvitvinsområdet kan forskjellene på druerankene i åsene her godt synlig. Petit Chablis er betegnelsen på de rimeligste vinene som kommer fra Chablis, det har ingen betydning for kvaliteten - druene er bare høstet litt ved siden av de aller beste vinmarkene.

Så la deg friste - en petit chablis kan omvende den mest ihuga rødvinselsker til hvitvinsentusiast på et blunk.

Doglia Moscato d'asti 2008, Italia, Piemonte
(# 80218, kr 99) Poeng: 85

Ahh, dessertvin! Det nærmer seg sommer mange steder i landet, og selv har jeg fyrt opp grillen allerede et par ganger. Og et godt og salt grillmåltid er naturligvis ikke komplett uten en søt dessert.

Gianni Doglias Moscato d'asti er en rimelig vin som passert utmerket til sommerlige desserter som jordbær og fruktsalater. Det dufter herlig av blomstereng (og naturligvis muskatell) fra glasset. Det smaker masse frukt og bobler mye i munnen, og det er slik det skal være!

Med 130 gram sukker per liter er Doglia Moscato d'asti en svært søt vin, men er likevel frisk nok til å klare av med en eventuel creme fraische-saus til frukten.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere