RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Financial Times trekkes for retten

Sist oppdatert:
Den britiske finansavisen The Financial Times har nå fått et gigantisk injuriesøksmål som kan få store virkninger i Storbritannia
Erstatningskravet er på gigantiske 28 milliarder kroner, og er fremsatt av meglerfirmaet Collins Stewart. Skulle søksmålet nå frem kan det bety kroken på døra for FT, og ifølge Aftenposten få stor betydning for hva slags finansjournalistikk britiske medier kan bedrive i fremtiden.

Det er den oppsagte megleren James Middleweek som er utgangspunktet for den kommende rettssaken. Middleweek arbeidet som finansanalytiker hos nettopp Collins Stewart, inntil han ble oppsagt. Middleweek anklaget i etterkant sine kolleger for å drive med innsidehandel. Analytikeren tok sine anklager til domstolene, noe som var grunnlaget for at saken ble referert i en rekke aviser, melder Aftenposten.

Det er imidlertid kun FTs dekning som er tatt til retten, og meglerhuset mener at avisens ensidige dekning førte til at kursfall på 16 prosent.

James Middleweek tapte i tillegg sitt søksmål mot sin tidligere arbeidsgiver, noe som ikek styrket FTs sak.

Financial Times har bedt domstolen avvise søksmålet, noe som vil bli avgjort i slutten av denne uken. Hvis ikke kommer saken opp i full bredde i løpet av 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere