RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finansdirektører ser lyst på framtiden

Oslo (NTB): De fleste finansdirektørene i de 200 største industri- og serviceselskapene i Norge sier de ser lyst på framtiden og er mer optimistiske enn på over to år.

I undersøkelsen som meglerhuset SEB gjennomfører hvert halvår, svarer sju av ti finansdirektører at de nå tror det verste er over og at oppturen fortsetter. For ett år siden var stemningen dystrere. Da trodde kun tre av ti at bunnen i den globale konjunkturnedgangen var passert, skriver Dagens Næringsliv.

Finansdirektørene i Norges største selskaper tror nå både på bedre lønnsomhet, god tilgang på kapital fra det de opplever som utlånsvillige banker og på videre børsoppgang det neste halvåret.

Direktørene bekymrer seg ikke lenger for høye lønnskostnader eller tilgang på kvalifisert arbeidskraft. Det til tross for at arbeidsledigheten har steget noe, fallende boligpriser og mindre vekst i detaljhandelen enn ventet.

- I sum er det betydelig større optimisme å spore enn for ett år siden. Dette ser rett og slett lovende ut, sier Henrik Blymke i SEB som står bak undersøkelsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere