RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finanskjendiser har tapt stort på Bjelland-selskap

Sist oppdatert:
Investeringsselskapet Whitecliff ASA under ledelse av tidligere Kværner-styreformann Christian Bjelland har vært et økonomisk mareritt for en rekke norske kjendisinvestorer
Totalt har investeringsselskapet Whitecliff påført eierne tap på 173 millioner kroner over de fem årene det har eksistert, ifølge Finansavisen.

- Vi lanserte det på verst tenkelig tidspunkt, sier Christian Bjelland til avisen.

Det største tapet for Whitecliff kom i 2001, da det ble bokført et tap på 102 millioner kroner, mens det i fjor ble et underskudd på 14,6 millioner.

Tilsammen er det tilført 600 millioner kroner fra aksjonærene siden 1998, og ved utgangen av fjoråret var det kun 3,1 millioner igjen i kassen, mens 537 millioner er investert i to børsnoterte og åtte unoterte selskaper.

På aksjonærsiden finner man profilerte investorer som Einar C. og Wibeche Nagell-Erichsen, Tinius Nagell Erichsen, Petter C.G. Sundt og Christian Ringnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere