Finanskrisen gir mer sex

Foto: Shutterstock

Økonomiske nedgangstider gjør det hett i hjemmet.

12.01.09 16:45

(SIDE2:) Finanskrisen kan virke ødeleggende på både bankkontoen og humøret. Men heldigvis blir ikke alt skadet av de økonomiske problemene.

En ny undersøkelse viser nemlig at folk har mer sex i kriseperioder enn ellers, skriver Ekstra Bladet.

Vil leve billig
2000 briter har deltatt i undersøkelsen. Og resultatene er egentlig ikke så veldig overraskende.

Britene svarer nemlig at de foretrekker gratisaktiviteter i perioder med økonomisk krise. Dette inkluderer turer i skogen, museum og kos med familien hjemme.

Men på spørsmål om hvilken gratisaktivitet de liker best, får sex en klar seier.

- Salget av kondomer i Storbritannia øker stadig. En pakke kondomer koster nemlig kun en brøkdel av hva det for eksempel koster å gå på byen. Jo mer krisen påvirker folk som ikke har så mye å rutte med, jo mer er man på utkikk etter gratis ting å underholdes av, skriver britiske The Media Centre ifølge Ekstra Bladet.

Mer sex i kriseperioder er ikke et nytt fenomen. Gjennom historien har man sett at fødselstallet øker etter kriser og kriger. Landsdekkende strømbrudd og feil på TV-en har også en tendens til å øke fødselstallet.

Oppsving i romjula
Kjersti Antonsen, sexolog og nettredaktør for Kondomeriet.no, sier til Side2 at de har opplevd en oppsving i jula, til tross for den økonomiske krisa. I desember gikk Kondomeriet 30 prosent over budsjett.

- Postens leveringsfrist var 16. desember. Da pleier salget å stilne litt, ettersom vi, som mange andre aktører, selger mye julegaver. Men fra lille julaften kom det en bemerkelsesverdig økning igjen, og alle dager etter julaften lå langt over gjennomsnittet salgsmessig, sier hun.

Hun tror dette kan komme av at mange hadde litt ekstra tid med kjæresten i romjula og kanskje satt på nett sammen og fant ut hva de ønsket seg.

- Uansett nådde vi en ekstra salgstopp for desember i disse dagene. Dette gjorde også sitt til at vi knuste budsjettene så grundig, selv i et Norge i finanskrise, sier hun.

- Nesten som potetgull
- At vi nordmenn synes det er deilig å kose seg litt ekstra hjemme er det ingen tvil om. Sex er jo nesten som potetgull, har man spist litt vil man gjerne ha mer, sier hun.

Og nordmennene har ikke planlagt å gå tilbake til dyre aktiviteter riktig ennå.

- Det er tydelig at kundene våre har funnet ut at kvalitetstid sammen er deilig. Etter salgstallene å dømme blir nemlig ikke januar 2009 noe dårligere, selv om renten nå endelig er på vei ned igjen, sier Antonsen.

350 00 single på Side2 Match. Finn din drømmekjæreste her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag