RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finanskrisen gir motiverte ansatte

(Scanpix)
Ni av ti virksomheter oppgir at medarbeiderne er positive til ekstra arbeidsinnsats og overtidsarbeid ved behov.

Oslo (ANB): Det kommer fram i en undersøkelse som medlemsorganisasjonen HR Norge og revisjons- og rådgivningsselskapet Ernst & Young har gjennomført.

De har sett nærmere på finanskrisens virkninger på HR-feltet, altså personal og ledelse.

- En indikator på motivasjon er om de ansatte er villige til å jobbe utover det de er forpliktet til. Når arbeidsgiverne melder om slike holdninger, tyder det på at negative avisoverskrifter ikke har tatt fra folk arbeidslysten, sier partner Stig Thorgersen i Ernst & Young til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Legger skulderen til
201 HR-ledere i norske bedrifter og virksomheter har besvart undersøkelsen.

Hele 90 prosent svarer at medarbeiderne deres i svært stor, stor eller nokså stor grad er villige til å legge ned ekstra arbeid når det er behov. Bare et par prosent av de spurte oppgir at deres ansatte i nokså liten eller liten grad er villige til å legge ned ekstra arbeid ved behov.

- Norske medarbeidere legger skulderen til når virksomhetene står overfor utfordringer. All erfaring tilsier at slike trusler skaper internt samhold og mobiliserer ressurser, sier leder Even Bolstad i HR Norge til ANB.

Han mener bedriftene nå kan høste av den tilliten de har klart å skape hos sine ansatte i gode tider. Ifølge Bolstad står Norge i en særstilling når det gjelder forholdet mellom de ansatte og ledelsen.

- EU ser mot nord
- Det er mindre maktdistanse mellom sjefer og underordnede enn i mange andre land, og medarbeiderne har innflytelse. I EU ser man på kvaliteten i det nordiske arbeidslivet og lurer på hvordan vi får dette til, sier Bolstad.

Et funn i undersøkelsen er at virksomheter hvor en typisk medarbeider har null til ett års høyere utdanning, oppgir at deres ansatte er høyest motiverte for å jobbe ekstra. Dette til tross for at lønnen som regel er lavere sammenliknet med høytutdannede.

- Personer med lav utdannelse jobber ofte i virksomheter med lave marginer som sliter tøft i tider som disse. I tillegg vil mange personer med lav utdannelse kunne oppleve vansker med å skaffe seg ny jobb, og kan derfor føle høyere press og større risiko i dårlige tider, sier Bolstad.

I nedgangstider er det også slik at tryggheten for arbeidsplassene går ned i privat sektor, og opp i offentlig sektor. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere