RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finanskriseofre har jobbproblemer

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Antallet ledige steg med 9 prosent fra samme måned i fjor.

Ved utgangen av april var 78.300 personer registrert som helt ledige hos NAV. Det er en økning på 9 prosent fra samme måned i fjor. Antallet ledige utgjør nå 3,0 prosent av arbeidsstyrken, skriver NAV i en pressemelding. Tallene er bedre enn økonomene ventet, og viser en utflating av ledigheten.

Ledigheten økte med 600 personer i april, når det justeres for normale sesongvariasjoner. Summen av antallet ordinære tiltaksdeltakere og helt ledige har ligget relativt stabilt den siste måneden.

- Det siste året har det vært stor vekst i antall ledige med lange arbeidssøkerperioder. Dette skyldes at mange av de som ble ledige under finanskrisen har vanskeligheter med å finne seg ny jobb, skriver arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie i meldingen.

Flere langtidsledige
Høy tilstrømning av ledige på slutten av 2008 og i 2009 har etter hvert ført til økt antall ledige med lengre arbeidssøkervarighet. Det siste året har det vært en økning på 49 prosent i antallet ledige som har vært jobbsøkere i over et halvt år.

I gruppen under et halvt år var det i samme periode en nedgang på 10 prosent. Dette viser at tilstrømningen av nye ledige nå er avtakende.

Ulik ledighetsutvikling i fylkene
Det siste året har det vært nedgang i ledigheten i Nord-Norge, Trøndelag og innlandsfylkene på Østlandet. Samtidig har ledigheten økt med henholdsvis 34 og 29 prosent i Rogaland og Akershus. Likevel er ledighetsnivået i disse fylkene lavere enn landsgjennomsnittet. Ledigheten er nå høyest i Finnmark og Oslo med henholdsvis 3,9 og 3,8 prosent.

Lavest ledighet har Sogn og Fjordane, Oppland og Møre og Romsdal, alle med 2,5 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere