*Nettavisen* Nyheter.

Finansmann skyldig i sovevoldtekt

Finansmann funnet skyldig i voldtekt av en sovende kvinne.

31.10.09 15:59

Den 39 år gamle finansmannen ble i Oslo tingrett februar dømt til to års fengsel for å ha ha voldtatt en sovende kvinne. Saken ble anket til Borgarting lagmannsrett, men nå har også juryen kjent mannen skyldig.

I neste uke kommer straffeutmålingen.

Det var sommeren 2007 at kvinnen hadde blitt med mannen hjem etter en tur på byen. I følge kvinnen fant hun ham lite sjarmerende, og avviste flere av hans seksuelle fremstøt. Til slutt hadde hun sovnet, og våknet derettet av at mannen hadde samleie med henne.

- En seier
- Da det gikk opp for meg at han hadde utnyttet meg mens jeg sov, ble jeg sjokkert. Jeg ble veldig flau, og skjulte ansiktet i hendene. Han så ikke på meg, alt var veldig kynisk. Han var bare opptatt av seg selv, forklarte hun i retten.

Les egen sak her.

Mannen selv har nektet for at han voldtok kvinnen. Det har ikke vært noen tekniske bevis i saken. Alt har stått og falt på den unge kvinnens troverdighet.

- Det er åpenbart at for min klient er dette en seier. Hun har blitt trodd. Hun har hatt veldig mange kvaler for om hun skal anmelde forholdet eller ikke. Det har vært en tøff og lang prosess, sier hennes bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen til Nettavisen.

Tøft å anmelde
Bohinen sier at svært mange kvinner ikke tør å anmelde voldtekter av frykt for ikke å bli trodd.

- Slike saker kan være veldig stigmatiserende for ofrene, og det er tøft å snakke om veldig intime ting. Mange blir også mobbet, spesielt i slike saker der det har skjedd etter et nachspiel, sier Bohinen.

Hennes klient valgte likevel å anmelde forholdet.

Hun valgte å gjøre det fordi han har begått en straffbar handling overfor henne. Det var viktig for henne å si fra, og å bli trodd. Hun ønsket også å bidra til at det ikke blir så lett for menn å ta seg til rette i fremtiden

- Det har vært tøft, men hun har fått en veldig fin behandling i lagmannsretten. Det har foregått på en korrekt og ivaretagende måte, men det er tøft å få sitt privatliv brettet ut overfor en lagjury.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag