RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finansrådgiver må punge ut for kundens tap

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Anbefalte kunden å låneinvestere nær 5 millioner kroner i spareprodukter.

Den 39 år gamle finansrådgiveren i Bergen Finansrådgivning rådet sin kunde å låne og investere nesten fem millioner kroner i forskjellige risikofylte spareprodukter, skriver Dagens Næringsliv.

Den 49 år gamle vaktmesteren som var kunde hadde 1,6 millioner kroner på konto etter et hyttesalg, og ble overtalt til å låne ytterligere 3,6 millioner kroner. Pengene ble investert i japansk eiendom og garanterte spareprodukter med høye gebyrer.

I tingrettens dom heter det blant annet at pengene ble investert i produkter og vekstsertifikater som var «svært risikofylte produkter som etter rettens syn er ren gambling».

Det hele endte med at 49-åringen tapte store summer på investeringene, og da selskapet Bergen Finansrådgivning gikk konkurs, saksøkte han sin tidligere finansrådgiver.

Bergen tingrett har gitt vaktmesteren fullt medhold, og har dømt finansrådgiveren til å betale nær 1 million kroner til sin tidligere kunde, noe som tilsvarer tap og rentekostnader. Sakskostnader på 300.000 kroner kommer i tillegg.

39-åringen sier at han vil anke dommen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere