RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finansskandale blir musikal

Sist oppdatert:
USAs største finansskandale skal bli musikal. Hvitsnipphistorie nummer èn er under planlegging for teaterscenen. Les mer her:
I 2001 gikk Enron over ende med bulder og brak, og for tre uker siden begynte rettssaken mot de to toppsjefene i det amerikanske energiselskapet Enron, mer enn fire år etter det spektakulære sammenbruddet i et av stjerneselskapene på børshimmelen.

Samtidig har et teaterkompani i Houston, Texas, påtatt seg å sette opp den tragiske musikalen, "Enron: The Musical".

Dermed blir en av de mest rystende finansskandalene noensinne tilpasset revyscenen.

Mark Fraser, sier at de 28 sangene han har skrevet, er omskrivinger av tidligere Broadway-hits, men omskrevet med Enron-historier, beskrevet av tidligere Enron-ansatte.

Fiksjon og virkelighet

Hovedkarakterene i stykket er de tidligere Enron-sjefene Kenneth Lay, Jeffrey Skilling og Andrew Fastow. Fastow, som var Enrons finansdirektør, og arkitekten bak nettverket som skjulte Enrons gigantgjeld, erklærte seg i virkligheten skyldig i bedrageri, ble dømt til ti års fengsel og inndragning av 30 millioner dollar. Han er påtalemyndighetens kronvitne i saken mot Lay og Skilling.

- Disse folkene ga så mye materiale i virkeligheten at det ikke er behov for å tilføre stykket ekstra fiksjon, sier Mark Fraser til CNN.

De tidligere sjefene er tiltalt for bedrageri, innsidehandel, regnskapsmanipulasjon og falsk forklaring, risikerer teoretisk 325 års fengsel pluss flere hundre millioner dollar i inndragning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere