RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Findexa-prisingen klar

Sist oppdatert:
Norges største katalogselskap, Findexa og toppsjef Peter Darpø, er klar med prisingen i forkanten av den mye omtalte børsnoteringen
Norges største katalogselskap, Findexa, er som kjent på vei mot en noterintg på Oslo Børs.

I forbindelse med publiseringen av prospektet ved noteringen opplyses det at det indikerte prisintervallet på aksjen, i forbindelse med aksjesalget før noteringen, er på mellom 30 og 40 kroner. Dette verdsetter Findexa til mellom 5,6 milliarder kroner og 6,6 milliarder kroner.

Det opplyses videre at utbyttet for regnskapsåret 2004 forventes å bli mellom 8,8 prosent og 10,4 prosent, avhengig av den endelige tildelingskursen. Findexa tar sikte på å bli en utbytteaksje.

Det globale aksjetilbudet forventes å være ca. 3,1 milliarder kroner ved midtpunktet (35 kroner) av prisintervallet. Tilbudet består av nye aksjer for til sammen 2,45 milliarder kroner, og salg av eksisterende aksjer for 650 millioner kroner. Den endelige størrelsen av tilbudet vil bli bestemt ved tegningsperiodens slutt, opplyser Findexa i meldingen.

For den første børsposten som norske privatinvestorer kjøper, vil prisen være 10 prosent lavene enn tildelingskursen for de institusjonelle investorene. En børspost er forventet å bli på 200 aksjer.

Tegningsperioden i emisjonen starter onsdag 5. mai, og avsluttes tirsdag 18. mai.

Første noteringsdag på Oslo Børs vil være onsdag 19. mai, opplyser selskapet.

CIBC World Markets, Goldman Sachs International and UBS Investment Bank er valgt som hovedtilretteleggere. ABG Sundal Collier og Enskilda Securities er valgt som medtilretteleggere

Minimumsbestillingen i tilbudet til allmennheten er aksjer for 10.000 kroner. Private norske investorer vil betale en pris per aksje som vil være 10 prosent lavere for den første børsposten enn den prisen institusjonelle investorer vil betale.

I tillegg kommer et tilbud til ansatte i Findexa, med et minimum tegningsbeløp på 5.000 kroner. Findexa-ansatte får tilbud om en aksjepris som er 15 prosent lavere enn prisen som blir tilbudt institusjonelle investorer for den første børsposten og oppover, dog begrenset til et maksimalt avslag på 1.500 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere