Gå til sidens hovedinnhold

Findus: - Ikke hestekjøtt i norsk lasagne

Oslo (NTB): Findus Norge slår fast at det ikke er hestekjøtt i lasagne som blir solgt her i landet. Selskapet fjerner lasagne fra kjølediskene i en rekke land etter funn av hestekjøtt.

Kvalitetssikringsdirektør Inge Næsset i Findus Norge sier til Aftenposten at ingen av produktene i Norge er berørt av saken. Findus Norge bestiller lasagne fra franske Comigel, og ifølge Næsset garanterer selskapet at produktene som er sendt til Norge, ikke inneholder hestekjøtt.

- Ut ifra tilbakemeldinger vi har fått i et brev av 4. februar, er det klart at våre produkter ikke er berørt, sier han.

Det britiske mattilsynet FSA fant denne uka hestekjøtt i flere typer lasagnepakker og kaller funnene uakseptable, ifølge BBC. FSA mener det er sannsynlig at det ligger noe kriminelt bak innblandingen av hestekjøtt i det som skal være storfekjøtt.

Kjøttet innebærer i seg selv ingen helserisiko, men Findus er pålagt å sjekke om legemiddelet phenylbutazone kan påvises. Medisinen brukes på hester, men kan være skadelig for mennesker.

Det norske Mattilsynet følger saken, men er foreløpig ikke bekymret over den norske lasagnen, opplyser seksjonssjef Randi Edvardsen til NTB. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien