Gå til sidens hovedinnhold

Findus og Mattilsynet i tett kontakt

Oslo (NTB): Mattilsynet stoler på opplysningene om at kjøttet i Findus-lasagne i Norge ikke kommer fra hest. Findus Norge vil gjøre alt for å få klarhet i saken fra leverandørens side.

Findus var fredag flere ganger i kontakt med Mattilsynet etter medieoppslagene om at hestekjøtt er funnet i lasagne i Storbritannia og Sverige.

- Vi forholder oss til informasjon og garantier vi har fått fra vår leverandør Comigel om at det ikke er hest i produktene som er levert til Norge, sier kvalitetssikringsdirektør Inge Næsset i Findus Norge til NTB. Han forsikrer at selskapet tar saken svært alvorlig og forfølger den på alle nivåer.

- Vi ønsker å finne årsaken til at usikkerheten kunne oppstå, og finne ut hvordan vi kan unngå at slike ting kan skje igjen, sier Næsset.

For Mattilsynet er det helt avgjørende at kjøtt er sporbart, det vil si at man kan følge det gjennom hele produksjonen, og dermed vet hvor det kommer fra.

- Mattilsynet har fått informasjon fra Findus om at en av Comigels underleverandører har manglende sporbarhet på kjøtt etter en viss dato, sier seniorrådgiver Catherine Svindland i Mattilsynet. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien