*Nettavisen* Nyheter.

Findus trekker lasagne fra norske butikker

Oslo (NTB): Findus Norge trekker tilbake lasagne fra norske matbutikker, men understreker at det ikke er noe som tyder på at det finnes hestekjøtt i pakningene.

Meldingen om at Findus Norge trekker tilbake Findus Lasagne Bolognese kom mandag ettermiddag. Tilbaketrekkingen gjelder pakninger på 375 gram og 900 gram.

- Til tross for at det ikke foreligger fakta som tilsier at Findus Lasagne i Norge har annet innhold enn deklarert, trekker Findus Norge tilbake sin lasagne fra butikk og grossist for å være føre var, opplyser administrerende direktør Atle Farmen.

Farmen viser til at det i utlandet er lasagne produsert etter 1. august i fjor som er berørt av juks med hestekjøtt. Ingen av produktene som er levert til markedet i Norge er blitt produsert etter denne datoen, ifølge Farmen.

- Findus Norge har jobbet kontinuerlig for å etterprøve alle forhold i saken siden vi ble kjent med den, sier Farmen.

Han mener det er en skandale at mistanke om fusk og dokumentforfalskning har rammet forbrukerne og Findus i andre land, og varsler at konsernet har satt i gang søksmål mot leverandøren Comigel og dens underleverandører. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.