*Nettavisen* Nyheter.

Fingeravtrykk på MP3-spilleren

Foto: (AP)

Nye digitiale musikkavspillere kan få fingeravtrykksleser for å hindre piratkopiering. Musikkjøp på nettet ser ut til å bli like sikkerhetsbeskyttet som USAs nye pass.

07.06.04 09:09

Gi platebransjen finger'n og de vil kjapt ha hele hånden. Nå vil platebransjen sikre at ingen andre enn de som har kjøpt en musikkfil kan høre på den, gjennom å knytte hver fil opp til fingeravtrykket ditt.

Det betyr at i framtiden må MP3-spillerne ha fingeravtrykkslesere, slik prototypen iVue har.

HTML EMBED
Har krigen mot piratkopiering nå gått for langt?
Nei, klart platebransjen skal ha pengene sine
Ja, når de skal ha fingeravtrykkene mine
Den krigen er en tapt kamp

Se resultat

Det er Recording Industry Association of America (RIAA), interesseorganisasjonen for den amerikanske plateindustrien, som står bak den nye prototypen av MP3-spillere. Utvikler er amerikanske VeriTouch, ifølge nettstedet The Register.

- I praksis er VeriTouchs gjennombrudd i antipiratteknologi at ikke noe innhold levert til en kunde kan bli kopiert, delt eller distribuert på noen annen måte, fordi hver eneste fil er låst til kundens live fingeravtrykksskanning, sier selskapet.

iVue heter den nye MP3-spilleren, og den er utviklet i samarbeid med svenske Thinking Materials. Veritouch leverer allerede sikkerhetsautentifikasjonssystemer til det amerikanske forsvaret, og nettstedet The Register lurer nå på om budsjettkutt kan føre til at « krigen mot terror» og «krigen mot piratkopiering» nå kan konsolideres til bare én front, «krig».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.