RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fingertrøbbel for Ouslands makker

Børge Ousland og Mike Horn fortsetter sin ekspedisjon mot Nordpolen i det svarte isødet. Ousland takler sprengkulden litt bedre enn sin turkamerat.

- I dag måtte vi slå leir etter syv timer, fordi Mike fikk problemer med fingrene sine. Men han har fått låne mine norske ullvotter, så vi får håpe at det hjelper. Mike har nemlig forfrosset tomlene sine før og sliter med å få varme i fingrene og hendene når det er så kaldt som dette her. Gradestokken viser –36¿C, rapporterer Ousland på sin hjemmeside.

Han innrømmer at kulden er tøff, men nordmannen har vært ute en vinternatt før.

- Kulda er selvfølgelig en utfordring, men det går relativt greit. I dag fungerte alt helt perfekt for meg. Etter å ha slitt med kalde føtter om morgenen, har jeg begynt å varme opp støvlene med små varmeflasker. Så står jeg opp og tar føttene fra soveposen og rett oppi skoene og tar ski på med én gang. Vi rigger faktisk ned teltet og leiren med ski på beina. Da får jeg god sirkulasjon og varme helt fra starten av. I dag har jeg ikke hatt problemer i det hele tatt, forteller polfareren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere