RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finken: - Jeg smilte aldri

Sist oppdatert:
Finn Christian Jagge ser tilbake på sin tid på danseparketten med skrekkblandet fryd.

(SIDE2 ): I fjor danset Finn Christian "Finken" Jagge (42) og Therese Cleve (30) seg til en hederlig fjerdeplass i «Skal vi danse». Fredag var Finken tilbake på parketten for første gang.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Det er veldig spesielt å være tilbake. Tv2 har invitert meg til å komme tidligere i år men de første sendingene ville jeg ikke se på i studio. Egentlig er det vanskelig å forklare men når man deltar så er man i den mye omtalte dansebobla. Så da jeg kjørte opp her i dag kjente jeg den samme følelsen i kroppen som da jeg deltok selv, forklarer den tidligere toppalpinisten til Side2.

Les også: Tor ute av dansen

- Kjedet meg
Finken er ikke i tvil om hva han liket best av standar- og latindansene.

- Alle dansene var vanskelige men for meg var det veldig stor forskjell om det var gøy eller kjedelig å øve inn dansen. Hvis jeg kjedet meg så ble alt så mye vanskligere. Jeg var klart best i latindansene mens jeg på forhånd trodde standardansene var litt mer for meg siden jeg er litt stiv.

Men det skulle vise seg at dansene med mer fart i passet Finken bedre.

- Ta for eksempel jive som Mikkel danset i dag. Det syntes jeg var morsomt å trene på. HvIs man kom ut av det gjorde det ingenting. Det var bare å showe videre. Mens hvis man kom ut av trinnene i vals så var det bare stygt å se på, forklarer 42-åringen til Side2.

Heier på Gaup
Finken har nå funnet sine favoritter i årets «Skal vi danse» selv om det sitter litt langt inne.

- Jeg og Therese kom på en god 4. plass men det ser stygt ut nå. Hun og Mikkel freser nok forbi meg i år. Men jeg får være stor å si at jeg heier på de, sier han og ler.

Sta mannfolk
Therese har danset alle fire sesongene av «Skal vi danse» med kjendismennene Tom A Haug, Eirik Magnus Newth, Finn Christian Jagge og i år Mikkel Gaup. Hun ser klare likhetstrekk mellom de to sistnevnte.

- Finken og Mikkel har like mye energi og de trener hardt. Begge to bommet i jiven og jeg hadde en tøff uke da jeg skulle lære de samba, forklarer hun og avslører at kjendismennene er like sta.

Men noen forskjeller er det på den samiske showmaskinen og den tidligere toppalpinisten.

- Mikkel mer skuespiller
- Det må være at Mikkel er mer skuespiller. Han har mer utstråling og gir mer av seg selv på parketten. Finken var mer konkurransedrevet og sportsmannen i han ble veldig synlig. Han tenkte bare : «Faen dette skal jeg vinne», sier hun til Side2.

- Nå må jeg og Mikkel jobbe for at vi skal gjøre det bedre enn meg og Finken i fjor. Så da går vi i allefall for en 3. plass, konstaterer proffdanseren.

Smilte ikke
Hvert år er det noen idrettsutøvere som deltar i «Skal vi danse» og flere av de har tidliger påpekt at de har et handicap forhold til de andre deltakerne.

- Det er noe helt annet for oss som har drevet med idrett å være med her. De andre er artister og de er vant til alt dette showet rundt men for oss idrettsutøvere er det veldig nytt. Konkurransemannen i meg ble tent og da ble jeg så opptatt av det at jeg klarte ikke ha det gøy samtidig, sier Finken.

- Jeg smilte ikke på seks uker. Da jeg ble med trodde jeg at jeg skulle ha det morsomt men istedet ble jeg helt innesluttet og stiv, røper han og mener noe av det samme skjedde med Hans Petter Buraas i år.

- Jeg så det samme med Burre. Han klarte ikke slappe av, mener han.

Heldigvis er det en idrettsutøver som klarer å kose seg på parketten.

- Det er spesielt gøy for meg å se på Tor Andre Flo. Det er imponerende å se hva han får til. Publikum elsket det jo selv om han fikk dårlige karakterer av dommerne i dag.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

1013

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere