RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finland for Fara

Sist oppdatert:
Billettsystemselskapet Fara har fått mer jobb i Finland.
FARA skal sammen med systemintegratoren ENFO Oy oppgradere det elektroniske
billetteringssystemet i Helsinki.

Den totale avtalen er verdt rundt 32 millioner kroner og Faras andel er på 20 millioner kroner. Levering begynner i andre halvår 2007, og skal være sluttført i 2008.

- Fara er stolt over å bidra til Helsinkis suksess innen kollektiv transport, sier konsernsjef Lars Lillegraven i Fara.

Det er i forbindelse med at YTV skal oppgradere det smartkort baserte systemet for kollektiv transport i Helsinki og omegn at Fara nå får sjansen. Anledningen kommer som en følge av oppkjøpet av Buscom Oy. Fara kjøpte tidligere i år det finske selskapet som leverte det eksisterende elektroniske billetteringssystemet i 2002.

Leveransen inngår i første fase i YTV Helsinkis plan for å oppgradere reisekortet og informasjonssystemet innen 2014. Elektronisk billettering og informasjons vil i fremtiden bli nærmere integrert i Helsinki. Leveransen inkluderer en oppgradering til ISO 14443-kortene håndtere flere bruksområder og nye betalingsmåter, slik som betaling ved bruk av mobiltelefon.

- YTVs strategiske plan for Helsinki og omegn bekrefter Faras tro på å tilby integrerte løsninger for billettering, informasjon, og betaling til kollektiv transporten, sier Lillegraven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere