RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finland sender representant til Jemen

Helsingfors (NTB-FNB-AFP): Det finske utenriksdepartementet sender en representant til Jemen etter at to finner ble bortført fredag. Kidnapperne mistenkes for å tilhøre terrornettverket al-Qaida.

De to kidnappede finnene er en mann som studerer i Jemen og en kvinne som var på besøk hos ham, skriver nyhetsbyrået FNB.

I alt tre personer fra vestlige land ble kidnappet i Jemens hovedstad Sana fredag. To menn og en kvinne ble bortført fra plassen Tahrir i sentrum av byen, meldte jemenittiske medier.

Den tredje personen er en østerriksk mann. Bortføringen skjedde fredag ettermiddag. Ingen tok umiddelbart på seg skylden for bortføringen, krevde løsepenger eller stilte andre betingelser for å frigi de kidnappede.

Men jemenittiske stammefolk bortfører med jevne mellomrom utlendinger for å presse regjeringen til å frigi fanger. Det farligste som kan skje utlendinger, er at de faller i hendene på ytterliggående islamister, sier politiske analytikere

Jemenittiske sikkerhetskilder mistenker at de væpnede mennene som bortførte de tre europeerne i Sana fredag, har forbindelser til al-Qaida. En kilde sier at de to mennene studerte arabisk ved et språksenter i hovedstaden, og at de var i ferd med å dra til Aden helt sør i landet da de ble bortført. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere