Det melder Reuters.

Torsdag formiddag skrev Helsingin Sanomat at myndighetene planlegger å innføre en praksis lik den de hadde under koronapandemien, men at tiltakene kun skal gjelde russere, og ikke andre innreisende til Finland.

– Vår vurdering er at dette vil påvirke trafikken over grensen betydelig, sier Finlands innenriksminister Krista Mikkonen ifølge nyhetsbyrået.

En rekke unntak

Foreløpige estimater viser ifølge avisen at antall russere som ankommer Finland muligens vil halveres fra dagens nivå, som følge av de nye tiltakene.

Les også: Mobiliseringen vakler – her ble en tredjedel sendt hjem

Grensen vil ikke stenges helt for russere, og det vil ifølge HS innføres en rekke unntak fra innreiseforbudet. Blant annet skal medlemmer av den russiske opposisjonen for eksempel kunne reise inn i landet. Andre gyldige grunner for innreise er for å møte medlemmer av kjernefamilien.

Russere skal også fortsatt kunne reise inn i Finland for å studere og gjøre «nødvendig arbeid».

Les også: Grigorij forlot kone og barn for å komme seg unna Putins mobilisering: – Et mareritt

Helt siden Russlands president Vladimir Putin beordret delvis mobilisering til krigen i Ukraina, har trafikken av russiske statsborgere økt kraftig over den finske grensen. Mandag denne uken ble det rapporter om 17. russere som krysset grensen. Det har også ført til lange køer ved grenseovergangen.

Trafikk til Norge

Mange av russere som kommer til Finland er i transitt, og skal videre til andre land. 5.068 russere forlot Finland søndag forrige uke.

Ved den norske grensen i Storskog har de også merket en økning av russere etter Russlands delvise mobilisering. Onsdag hadde derimot trafikken stanset. Torsdag morgen var det nok en gang trafikk over grensen.

– Vi merker litt trafikk i dag, men noen tall har jeg ikke akkurat nå, sier operasjonsleder ved Finnmark politidistrikt Bjørn Tormod Syversen til Nettavisen.

Les også: Ekspert: - Gassledningene kan ha eksplodert som en ballong