Fredag ettermiddag holdt Finlands statsminister, Sanna Marin, pressekonferanse, der hun bedyret at hun ikke har brukt narkotika.

Hun har de siste dagene måttet tåle mye kritikk etter at det i sosiale medier spredte seg videoer av henne i festlig lag.

På pressekonferansen bekreftet Marin at hun har tatt en narkotikatest, men at resultatet ikke er klart ennå. Hun sier at hun selv ikke tok narkotika og forklarer også at hun heller ikke så noen andre ta narkotika på festen.

– Jeg har aldri, heller ikke i tenårene, brukt narkotika, sier Marin.

Marin avviste spørsmål om hun var i en passende tilstand, gitt spenningen mellom Finland og Russland.

- Regjeringen er alltid operativ, og det blir ikke innkalt til møter midt på natten. Hvis man trenger meg, så er jeg alltid klar til å jobbe, sa hun under pressekonferansen.

Hun tok testen etter press fra andre politikere. Statsministeren påpeker at også hun har fridager og frikvelder som hun kan bruke på å treffe vennene sine.

I videoene, som antagelig vis ble delt av en av Marins venner på Instagram, ser man statsministeren svinge seg på dansegulvet og posere for fotografen på en privat fest.

Også torsdag måtte Marin svare på spørsmål om festvideoene, og da sa statsministeren at helst skulle sett at videoene ikke hadde blitt spredt i utgangspunktet.

– De her videoene ble filmet i privat sammenheng, og jeg er skuffet over at de har spredt seg til offentligheten, sa Marin til et stort presseoppmøte i byen Kuopio, skriver Aftonbladet, som har gjengitt den finske allmennkringkasteren Yle.