Finlands statsminister ser framgang i Spania

Paris (NTB-AFP-FNB): Spania er i gang med reformarbeid som vil styrke landets konkurranseevne betydelig. Landet vil dermed neppe være helt avhengig av nye redningstiltak fra resten av EU, sier Finlands statsminister Jyrki Katainen.

Katainen sa til den franske avisen Le Figaro onsdag at de nye innstramningene som regjeringen i Madrid har satt i verk er mer troverdige enn tidligere tiltak. Men EU må være klare til å gi mer hjelp, hvis spanjolene ber om det, tilføyde han.

- Jeg tror likevel ikke at Spania vil be om en full redningspakke. Landet har nemlig interesse av å opprettholde adgangen til markedene, og resten av Europa bør hjelpe Spania med dette, framholdt Katainen.

Den finske statsministeren har vært på besøk i Paris for å drøfte mulige løsninger på krisen i eurosonen med Frankrikes president François Hollande. Hollande avviste påstander om at EU er splittet i en nordlig og en sørlig blokk.

Han ville ikke være med på at landene i sør krever at partnerne i nord må gjøre mer enn de selv er villige til å gjøre. Finland har sammen med Nederland og Tyskland krevd at det stilles strenge betingelser for redningspakker til kriserammede euroland. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.