*Nettavisen* Nyheter.

Finn ditt drømmekamera

Forbrukerrådet har testet 42 digitalkameraer. Her er vinnerne.

29.01.08 13:32

Forbruker-rapporten har i samarbeid med de øvrige europeiske forbrukerorganisasjonene testet 42 digitalkameraer, både kompaktkameraer og speilreflekskamera.

Kameraene er testet ut fra kriterier som bildekvalitet, brukervennlighet, søker- og skjermkvalitet, allsidighet, batterilevetid, blitz og filmkvalitet.

Les hele testen her

Klikk på bildet for å forstørre.

Store forskjeller
Med i testen er det 36 kompakte digitalkameraer og 6 speilreflekskameraer i alle prisklasser, fra under 1000 kroner til 8500 kroner. Det er store variasjoner i både antall megapiksler, brukervennlighet og hvor gode resultater kameraene gir med henholdsvis manuelle og automatiske innstillinger.

Ettersom svært mange kun bruker automatiske innstillinger, har Forbruker-rapporten valgt å legge størst vekt på disse i kåringen av testvinnerne.

Flere vinnere
Det er som nevnt flere av kameraene i testen som får gode skussmål, og det er ikke nødvendigvis det dyreste kameraet som er best.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nikon D80 Kit DX 18-70 mm er en av testens vinnere, og med en prislapp på rundt 8500 kroner bør det ta gode bilder. Kameraet har god oppløsning på bildene, og fungerer ifølge rapporten godt med både automatiske og manuelle innstillinger.

Canon Powershot A570IS er et av testens billigste kamera, men allikevel scorer det høyt. Kameraet oppnår jevnt over gode resultater, og med en pris på rundt 1650 er dette en av testens vinnere.

Les hele kameratesten her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag