*Nettavisen* Nyheter.

Finn drømmejobben med sosiale medier

Foto: Thinkstock

Det å være aktiv på Facebook kan gi deg flere fordeler.

19.02.12 16:29

(SIDE2): Stadig flere virksomheter bruker sosiale medier for å markedsføre ledige jobbstillinger.

Les artikler om studier og karriere på
Side2s utdanningsspesial: Drømmefabrikken

Bruker sosiale medier
For mange av oss har sosiale medier de siste årene blitt en større del av hverdagen. Nå kan du også dra nytte av disse kanalene som jobbsøker.

Hver tredje nordmann bruker sosiale medier aktivt i jakten på drømmejobben, skriver nettstedet siste.no. Dette kommer fram i en landsdekkende undersøkelse som ble utført for bemanningsselskapet Xtra personell i 2011.

31,5 prosent av de spurte har brukt sosiale medier til jobbjakt, mens 19,6 prosent faktisk har søkt jobb via slike nettsteder. Dette er en økning på 3,6 prosent fra fjorårets undersøkelse, da 16 prosent oppga at de hadde søkt jobb på denne måten.

Les også:

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Mest aktiv på Facebook
IT-firmaer var først ute med å markedsføre ledige stillinger på denne måten og nå har flere andre virksomheter fulgt etter. Dette gjelder særlig når de rekrutterer til stillinger der bruk av sosiale medier er en del av arbeidsoppgavene, men også andre typer stillinger legges ut via sosiale medier, skriver Adecco.no.

Facebook er det klart mest kjente og brukte sosiale nettverket. LinkedIn er et smalere medium, som til gjengjeld er skreddersydd for å opprettholde profesjonelle kontakter, legge ut CV-er og søke jobb. Ett tips når du skal du lete etter jobb på denne måten er at du bør lete på flere sosiale medier samtidig.

Hvilke yrker passer du best til?
Ta Side2s karrieretest her.

Vis deg fram
Sosiale nettverk kan også brukes mer aktivt for å promotere deg selv. Reglene her er ikke så annerledes enn for mer tradisjonell jobbsøking, men det er viktig å tenke over hvilken arbeidsgiver du vil nå. Bruk muligheten til å leke utstillingsvindu og sosiale medier kan være en flott mulighet til å skille deg ut fra andre potensielle jobbsøkere.

Sosiale medier kan ofte være knyttet opp som noe negativt fordi arbeidsgivere «avslører» jobbsøkere, men spiller du riktig viser du fram dine personlige egenskaper og hobbyer. Dermed lar du andre bli kjent med deg og dine sterke sider.

Les også:

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag