RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finn én feil ved denne bensinprisen

PRISSJOKK: RBs fotograf Roar Grønstad er vant med bensinpriser som justeres ofte, men syns 1.612,30 kroner literen mandag morgen var litt i overkant.
PRISSJOKK: RBs fotograf Roar Grønstad er vant med bensinpriser som justeres ofte, men syns 1.612,30 kroner literen mandag morgen var litt i overkant. Foto: ROAR GRØNSTAD (ROMERIKES BLAD)
Sist oppdatert:
Sjokkpris møtte bilistene mandag morgen.

Klokken 09.42 mandag morgen skulle RBs fotograf Roar Grønstad fylle bensin på Statoil Fjellhamar. Først da han var i full gang med å fylle opp tanken, falt blikket på prisen som var oppgitt på pumpa – 1.612,83 kroner literen for 95 oktan bensin, skriver Romerikes Blad.

- Det er jo en kjent sak at bensinprisene går opp og ned, men dette var kanskje å ta litt vel i, sier Grønstad.

Fylte over 40 liter
Med over 40 liter ny bensin på tanken, fryktet fotografen noen sekunder at han hadde gjort et veldig krafig innhugg i firmakortet.

Med prisen oppgitt på pumpa, villa han ha belastet kortet med over 75.000 kroner. Grønstad var derfor rask med å ta ut kvittering for å se hva kortet var belastet med – og ble beroliget.

- Kvitteringen viste nemlig at kortet ikke hadde blitt belastet med mer enn 599,50 kroner, noe som tilsvarer en literpris på 12,83 kroner, sier fotografen.

Strømbrudd
Sverre Wennevold, daglig leder på Statoil Fjellhamar, gjorde ikke et forsøk på å prise seg ut av det lokale bensinmarkedet. Han forklarer den stive bensinprisen med teknisk glipp.

- Vi hadde et strømbrudd i dag tidlig, som gjorde at sifrene flyttet på seg, men fikk raskt teknikere hit som rettet feilen. Klokka 10 var alt rettet opp, sier Wennevold.

Han viser alle henvendelser som gjelder bensinpriser videre til pressetalsmannen i konsernet, men innrømmer at prisene justeres ofte, om ikke så kraftig som mandag morgen.

- Prisen du som kunde finner på pumpene varierer fra sted til sted. Og vi vet at prisen lokalt svinger. Det skyldes lokal konkurranse mer enn endringer i veiledende priser. Mandag har vi satt ned våre veiledende priser på drivstoff med seks øre på bensin til og fem øre på diesel. Hovedårsaken er at forholdet mellom dollar og den norske kronen har svekket seg siste ti dager. Kostprisene har i samme periode gått noe opp, men effekten av den svake dollarkursen har vært sterkere og gitt oss litt lavere innkjøpspriser. I tillegg er det økende konkurranse mellom aktørene i markedet, sier Knut Hansen, pressetalsmann i Statoil.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere