RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finn en feil

Skilt i Hønengaten ("gummikrysset") hvor det står "Hønesfoss" i stedet for Hønefoss.
Skilt i Hønengaten ("gummikrysset") hvor det står "Hønesfoss" i stedet for Hønefoss. Foto: Knut Andreas Ramsrud (RINGERIKES BLAD)
Sist oppdatert:
Her gikk det for fort i svingene for Staten vegvesen.

Allerede mens skiltmontørene var i ferd med å skru på plass skiltene, fikk Ringerikes Blad den første henvendelsen fra en leser: Bynavnet Hønefoss har fått en ny og interessant skrivemåte - «Hønesfoss», skriver Ringerikes Blad.

Lover nye skilt
- Dette må vi ta tak i. Her må fabrikken lage nye skilter, konstaterer Rustad. Han regner med at det er snakk om en feil hos skiltprodusenten, som Statens Vegvesen bestiller skiltene fra.

Skiltansvarlig Erling Rustad i Statens vegvesen kjente ikke til problemet da Ringerikes Blad ringte ham opp i går ettermiddag, men han lovte å ta tak i problemet.

Logisk forklaring
Noen vil kanskje reagere på at det skiltes sørover til Hønefoss Nord, og nordover til Hønefoss Sør, men det har en mer logisk forklaring.

Her ønsker man å dirigere trafikken til de sørlige delene av byen utenom sentrum, via E16. Og fra skiltene øverst i Hønengaten er jo Hønefoss Nord det første du kommer til når du kjører sørover.

Les flere saker fra Ringerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere