Gå til sidens hovedinnhold

Finn fenget på Oppsal

Med nylig avgåtte Finn Abrahamsen som første rett på menyen er det klart for hyggekveld på Oppsal samfunnshus.

Oppsal: Tonene til "La oss leve" triller ut fra Oppsal samfunnshus, og blir akkompagnert av Bjarne Archtander på trekkspill og Jan Edvardsen på gitar. De to musikerne kler alltid hyggekveldene i vakre toner. I timene før har atten spreke damer vært i sving med å dekke og pynte bord og smøre snitter. Det er Oppsal eldresenter og Oppsal damelag som inviterer til fest for eldre.

Fullt

Vi måtte ha venteliste, og dessverre var det en del som ikke kunne få komme. Det er rett og slett ikke plass her, forteller Eva Dagfinnsrud som leder damelaget. Hun hilser nitti festkledde gjester velkommen før hun introduserer politioverbetjent Finn Abrahmsen. Han er landets mest omtalte nye pensjonist, og er dagens kåsør. Vi har alltid et kåseri, og prøver alltid å finne noe som er i tiden, forteller Kristin Rygg, sekretær i damelaget. Laget har vært aktive i 17 år og er et utspring fra Oppsal husmorlag.

Lite gjort

Finn Abrahamsen entrer talerstolen, og må først justere litt på mikrofonen, så alle kan høre.

Hva tenker dere når alle disse festkledde menneskene er kommet? Det er enormt koselig. Veldig mange kommer hver gang vi har hyggekveld, forteller Kristin Rygg.

Jeg synes det er fantastisk! Det er så lite gjort for eldre i bydelen, sier Eva Dagfinnsrud.

Inne i salen forteller Finn Abrahamsen om den harde kriminelle virkeligheten, og om hva de eldre kan gjøre for å hjelpe politiet. Snart er det kaffe, smørbrød og deilig kake, og flott sang med Haakonskoret.

I tillegg til å arrangere hyggekvelder fire ganger i året sammen med eldresenteret, har damelaget mannekengoppvisning to ganger i året. Det er ikke så mange tilbud til eldre i nærmiljøet på kveldstid. Oppslutningen om våre arrangementer viser at de blir satt pris på, sier de blide damene. Neste hyggekveld er i desember.

Reklame

Slik får du godt internett på hytta