RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finn fire skilt

Foto: Arne Ellingsen
Sist oppdatert:
Ja, har vi et innarbeidet kjøremønster, så HAR vi et innarbeidet kjøremønster.

(iBergen.no) Hele fire innkjøring forbudt-skilt, blinkende varsellamper og pekende politibetjenter til tross, gamle kjøremønstre er vonde å vende. Da Håkonsgaten åpnet mandag morgen, etter flere måneders gravearbeid, var det ikke helt enkelt for vante sentrumsbilister å omstille seg tilbake til det normale kjøremønsteret.

Ved krysset mellom Olav Kyrresgate og Håkonsgaten ble problemet spesielt tydelig. For mens gravingen fortsatt pågikk, ble trafikken ved dette krysset omdirigert til å kjøre mot den normale kjøreretningen i Håkonsgaten. Når kjøremønsteret nå er tilbake til det gamle, gode oppsto mange farlige situasjoner for bilister på autopilot, i full fart i motsatt kjøreretning.

- Før du vet ordet av det har du en front-til-front kollisjon. Ganske mange biler kjører i det området daglig og folk kjører gjerne etter bilen foran, uten å se på skiltene. Da blir det farlig. Vi kan ikke få informert ofte nok om det endrete kjøremønsteret, sier seksjonleder Jan Gunnar Bøe ved trafikkavsnittet på Bergen sentrum politistasjon til iBergen.no.

Mandag morgen klokken sju tok trafikkpolitiet oppstilling i Håkonsgaten for å veilede forvirrede bilister.

- Vi var litt redd for at folk ville kjøre feil. Derfor ville vi være føre var, sier Bøe.

Men all peking, skilting og blinking i verden stoppet ikke disse bilistene. Se bildene av bergensere på villspor i bildeserien under.

For sikkerhets skyld kan vi understreke at det i krysset mellom Olav Kyrresgate og Håkonsgaten ved Det akademiske kvarter, nå er påbudt kjøreretning til venstre, slik som det var før veiarbeidet startet.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere