RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SOMMER: Østlendingene kan vente seg grilltemperaturer de nærmeste dagene. Her fra Sofienberparken i Oslo.
SOMMER: Østlendingene kan vente seg grilltemperaturer de nærmeste dagene. Her fra Sofienberparken i Oslo. Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Finn fram solkremen - nå blir det 25 grader!

Her kan man glede seg over varmt vær.

Sør- og østlendingene kan inn mot helgen glede seg over sol og varme temperaturer. Dette gjelder spesielt for de indre områdene.

- Vi vil nok komme opp i 25 varmegrader i de indre strøkene når vi komme mot helgen. Fredag og lørdag får man de høyeste temperaturene. Det er gode prognoser for Agder, Telemark og Østlandet, opplyser vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt til Nettavisen.

Ifølge meteorologens beregninger ser ikke varmen ut til å vare lenge. På søndag får man igjen en litt usikker værtype for Sør- og Østlandet.

Sjekk hvordan været blir der du bor her!

- Da vil høytrykket svekkes og en ustabil værtype vil komme inn over landet. Temperaturene vil også falle litt og det er fare for ettermiddagsbyger på innlandet, fortsetter han.

Vestlandet og Trøndelag
Her blir det forbigående bra onsdag, men det kommer inn et lavtrykk fra onsdag kveld som gir økende vind og nedbør.

- Fra torsdag vil man få en del gråvær i dette området med noe regn av og til. Det er nok først på fredagen man får bedre vær i dette området. Det blir både perioder med regn og perioder med sol. For helgen ser det ut til at det ikke blir så ille sør for stadt og ganske pent vær med temperaturer i indre strøk av Vestlandet opp mot en 20 grader, sier Haga.

I ytre strøk av Vestlandet vil temperaturen ligge på mellom ti og 14 grader i denne perioden.

For Møre og Romsdal og Trøndelag er det fortsatt en del regnbyger i vente, særlig på lørdag.

- For Trøndelag ser det ikke ut til at temperaturen kommer over 15 grader og den vil ligge rundt ti grader, sier Haga.

Nordland, Troms og Finnmark
Prognosene for vår nordligste landsdel er ikke bra, selv om det kan bli forbigående pent vær i Nordland onsdag.

- Troms og Finnmark kan få ganske bra vær på torsdag, men ellers blir det en del gråvær med regn og regnbyger. Det blir ganske kjølig nord for Bodø, med sludd og snø i de høyereliggende områdene. I helgen vil temperaturen i Troms og Finnmark ligge på fem grader, men de nærmeste dagene kan temperaturen i Nord-Norge komme opp i 15 grader, forklarer Haga.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere