RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finn miljøgrillen her

Hvert år brukes det omtrent en million engangsgriller i Norge. Kjøp heller en miljøgrill.

Engangsgrillene blir ca 200 000 kg restavfall og tilsvarer 6-7 fullastede vogntog à 30 tonn med avfall.

I tilegg stammer en del av grillkullet på det norske markedet fra tropisk regnskog.

Det finnes bærbare flergangsgriller, og det er mye du kan gjøre for å minske miljøbelastningen fra grillingen.

Tips og råd
Hold deg, så godt du kan, unna engangsgrillen.

Hvis du likevel skal bruke engangsgrill, går det fint an å bruke den om igjen. La grillen kjøle seg ned, legg den tilbake i kartongen og trè en pose over når du skal hjem.

Før du skal ut på tur igjen, ta bare opp risten, fyll på med grillkull, fest risten igjen og legg den i en pose. Ta med tennvæske. Slik varer en engangsgrill i allefall tre-fire ganger.

Det kommer stadig flere bærbare flergangsgriller på markedet. Klikk her for en oversikt.

Bål er et godt alternativ. Ta for eksempel med en rist, og bygg opp en egen grill med steiner. Overhold bålforbud og ta hensyn til brannfare. Bruk bålplasser eller strandsonen, og lag ikke bål på svaberg.

Velg grillkull og evt. engangsgriller med FSC-merket . Se etter kull som ikke er produsert i tropiske land.

Skal man grille hjemme, finnes det gode elektriske griller samt gassgriller.

Minst like viktig som hvordan du griller er hva du griller. Klikk her for tips om bærekraftig mat .

Les mer om miljø på hjemmesiden til Grønn Hverdag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere