*Nettavisen* Nyheter.

Finn Schjøll: - Nå er det nok

OPPROP: Over hundre kjente personer fra finans- og kulturlivet har skrevet under på et opprop for å støtte norske jøder. Blant dem Finn Schjøll (innfelt). Det store bildet er tatt da norske muslimer slo ring om Det Mosaiske Trossamfund i Bergstien i Oslo i etterkant av terroren i Paris.  Foto: Scanpix

Kjendiser med opprop for å støtte norske jøder.

19.04.15 08:09

Over hundre kjente personer fra finans- og kulturlivet har skrevet under på et opprop for å støtte norske jøder. Kjendisene ber toppolitikerne om å ta tak i jødenes situasjon og bidra til holdningsendring.

Aksjonen består av en helsides annonse i Aftenposten og en Facebook-gruppe og er rettet mot lederne i landets sju største partier. Initiativtakerne ønsker grundig kartlegging av omfanget av jødehets i Norge og ber partilederne besvare tre spørsmål.

Mobbing og fordommer
Nanna Segelcke er blant initiativtakerne til kampanjen. Hun sier hun håper oppropet kan føre til økt bevissthet når det gjelder mobbing og trakassering av jødiske barn og unge. Segelcke viser til to rapporter fra henholdsvis Oslo kommune og Holocaustsenteret som avdekker mobbing av og fordommer mot jøder i Norge.

– Vi kan ikke finne oss i at en liten gruppe i samfunnet skal trakasseres på det groveste, år etter år etter år. Nå er det nok, sier blomsterforhandler Finn Schjøll til NRK.

- Flott at man står opp for landsmenn
Blant de andre som har skrevet under på oppropet er investor Øystein Stray Spetalen, forfatter Jon Michelet og eiendomskonge Olav Thon.

– Jeg synes det er flott at man står opp for landsmenn. Det er viktig å bekjempe antisemittisme, ikke fordi det er synd på jødene, men fordi antisemittisme er en sykdom som vi må bekjempe, sier Ervin Kohn, som er forstander for Det mosaiske Trossamfunn i Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.