Finn Schjøll om årets Osloborger: - De som reagerer er på villspor

MÅ TÅLE DET: Finn Schjøll synes det er rart at mange reagerer på at Aftenpostens Årets Osloborger, Mohsan Raja, tidligere har uttalt seg kritisk om homofili. Foto: Trine Dahl-Johansen

MÅ TÅLE DET: Finn Schjøll synes det er rart at mange reagerer på at Aftenpostens Årets Osloborger, Mohsan Raja, tidligere har uttalt seg kritisk om homofili. Foto: Trine Dahl-Johansen

Hele Norges Blomster-Finn synes vi bør tåle annerledes meninger.

21.12.15 11:46

- De som reagerer på dette er helt på villspor. I Norge har man lov til å si akkurat det man vil, og ethvert menneske må stå for sine meninger, sier blomsterkjendis Finn Schjøll til Nettavisen.

Det har skapt sterke reaksjoner etter at Mohsan Raja av Aftenpostens lesere ble kåret til Årets Osloborger for sin frivillige innsats for nyankomne flyktninger i Oslo.

Bakgrunnen for de mange reaksjonene i etterkant er et innlegg 30-åringen skrev på sin Facebook-profil i juni i år.

«Hva skjer med at folk har de homse fargene på sitt profil bilde?? Ha forhold med det samme kjønn er ikke tillat i islam. FERDIG SNAKKA! Da kan ikke vi som muslimer vise vår støtte til noe Allah misliker sterkt. Det blir feil synes jeg. Det er nesten som å si jeg støtter de som drikker alkohol, dreper, selger narkotika osv!! Ja vi skal respektere alle mennesker men vi kan ikke akseptere deres handlinger...», skrev Raja.

Les også: Årets Osloborger Mohsan Raja beklager uttalelser om homofili

- Vi tåler slike ytringer

Dette fikk mange til å reagere, og flere mente at det var feil å gi en person med slike meninger prisen.

Schjøll mener derimot at vi må tåle såpass.

- Om det er en klok uttalelse, er en annen sak. Men det som er så fint, er at vi blir opplyst underveis. Vi tåler slike ytringer. Innsatsen han har gjort blir ikke forringet av litt sprø meninger. Nå må vi holde opp med å lage store saker ut av ting som dette.

Les også: Foss: - Dette er flaut for Aftenposten

- Jeg heier på ham

TV-personligheten er imponert over arbeidet Raja har lagt ned for flyktningene på Tøyen.

- Jeg heier på ham. Jeg vet noe han ikke vet, og uttalelsen hans er bare uvitenhet. Jeg tror han er et utmerket menneske.

Videre sier han at folk bør gå i seg selv før de konfronterer andre med ting de har ytret på Facebook.

- Hvis du vil lese noe dumt, så kan du finne det på Facebook. Før folk kritiserer andre, får de gå igjennom hva de selv har skrevet der. Personlig har jeg mer til overs for mennesker som på en måte fronter dårlige meninger i stedet for å snakke meg etter munnen.


I etterkant av reaksjonene har Raja skrevet dette innlegget på Facebook:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.