RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finn tre feil på dette bildet

Sist oppdatert:
Erik ble junior-konsulent. Kåring av Norges beste jobbspøk fortsetter.

Nettavisens store kåring av Norges beste jobbspøker er allerede midtveis.

Juryen plukker ut 15 finalister blant alle kandidatene og vil kåre de tre beste. Vinneren får en håndlaget spesialpremie. I tillegg får de tre beste premier fra Latter - se mer i faktaboksen til høyre.

Her er de seks første finalistene (presentert onsdag og torsdag):

Les: Norges mest populære jobbspøk
Les: Tror du den nye sjefen ble forbanna?

1. «Karse i sjefens tastatur» - Raymond Atterås
2. «Det nyeste på markedet» - Kate Bentzen
3. «IT-konsulentene fortviler» - Sølve Horrigmoe
4. «Kontor i Aluminiumsfolie» - Terje Moen
5. «Klassikere fra egen arbeidsdag» - Ketil Svendsen
6. «Vriene plastglass» - Sondre Malmgren

Her er finalist 7-9, de tre neste kommer lørdag.

7. «Utnevnt til Junior-konsulent» - Geir Arne Syvertsen forteller:

Da en kollega var borte på ferie i sommer fant vi ut at vi skulle forfremme ham til juniorkonsulent. Pulten, stolen og det meste annet ble fjernet og erstattet med mer passende møblemang for den nye stillingen.

Nettavisen tok en kjapp prat med den lurte «juniorkonsulenten», Erik Ravnsborg Gjertsen.

- Egentlig var det forventa at noe hadde skjedd, jeg hadde tross alt vært på ferie, og ting pleier å skje ting når man kommer tilbake fra ferie. Det er litt paybackmiljø på jobben, og når noen gjør noe, får man ofte igjen senere.

- Hvordan var reaksjonen?

- Jeg fikk egentlig bare latterkrampe. Vi har jo tatt flere «practical jokes» på hverandre, og da må man finne på nye ting. Jeg hadde ikke venta at pulten skulle være borte, men jeg synes det var en bra ide, sier Gjertsen

- Har du tatt igjen?

- Jeg har ikke hevna meg ennå, den spøken de tok på meg var egentlig hevn for noe jeg har gjort tidligere. Så vi får se hva som skjer neste gang.

8. «Gjenstridig brusautomat» - Turid Jansen forteller:

Har dessverre ikke bilder, men her er tre utprøvde jobbspøker.

Jeg er en liten, rund eldre dame som i mange år var sekretær for sjefen på en av Oslos politistasjoner - (og noen ferske tjenestemenn hadde i et hvert fall litt respekt for den stillingen).

1) Vi hadde en gjenstridig brusautomat, som av og til ikke ville ta imot 20-kronersmynter. Jeg hadde strevd litt da en av de nye politihøyskolestudentene kom inn i rommet.

Jeg spurte om han kunne veksle til tiere, og det kunne han. Jeg fortalte ham om den gjenstridige maskinen, og sa at det som regel hjalp å sette seg på huk mens man puttet inn pengene.

Jeg satt meg på huk, puttet inn en tier - og fikk selvfølgelig brusen min. Gutten nikket megetsigende og alvorlig og takket for tipset. Skulle gjerne vært flue på veggen neste gang han skulle handle en brus.

2) Det er utrolig hvor lenge en polititjenestemann kan kjøre med en stor, rød L bak på privatbilen sin.

3) Folk er nysgjerrige! På en tidligere arbeidsplass hadde vi lysarmatur som hang et stykke ned fra taket. Jeg plasserte en liten plastkopp som jeg hadde bundet en sytråd i kanten på og med litt vann i oppe på en av dem - og det tok ikke lang tid før førstemann måtte bort å dra i tråden. Det «funka».

Verre var det da disponenten kom gående med en storkunde og sa «Hva i all verden er dette her, da?»

9. «Ekstrem oppusning» - Geir Haugnæss forteller:

Hei. Her kommer bilder av kontoret til direktøren vår etter ferien. Vi tapetserte blant annet deler av kontoret hans med prinsessetapet. Den reolen man kan se på videoen er også hentet inn for anledningen, og vi fikk hjelp fra en Stabburet-representant med å hente inn søyler og reklameskilt.

Sjefen flira godt da han kom tilbake. Vi mente verket vårt fortjente å stå en stund, så vi hjalp ham ikke umiddelbart med å rydde.

Under følger en liten videosnutt fra rommet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere