RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finner du ikke klær som passer?

Synes du det er irriterende at mange av klærne som tilbys leveres i for små størrelser? Fortvil ikke, det er mange som sliter med dette problemet, og klesindustrien jobber med saken.

Menn og kvinner er både tyngre og lengre nå enn for ti år siden. Dette har ført til problemer for klesindustrien som nå må redefinere størrelsene.

Stadig flere opplever at de har fått med seg feil størrelse i prøverommet. I Sverige ble den forrige målingen av menneskekropper gjort for 30 år siden, disse målingene har dannet grunnlaget for klesstørrelser helt frem til i dag.

Siden de fleste har blitt tyngre og høyere siden den gang er ikke de målene som ble utviklet den gang like funksjonelle lenger. Dette ønsker klesindustrien i Sverige nå å gjøre noe med. Ifølge Aftonbladet trenger svenske klesprodusenter 4.000 frivillige som vil la seg måle av en laseskanner til dette formålet.

Et tilsvarende prosjekt er under planlegging i Tyskland, og i USA er man snart klar med nye standarder for størrelser på klær.

Målingene for 30 år siden foregikk ved hjelp av måleband. I dag benyttes det laseskannere som i løpet av ti sekunder skanner kroppen og innhenter den nødvendige informasjonen. Resultatet blir en tredimensjonal figur med all den informasjonen tekstilprodusentene kan ønske seg.

EU ønsker nå en standardisering av klesstørrelser, og da er det selvsagt ønskelig for alle parter at den nye standarden er tilpasset forbrukerne.

Ifølge Aftonbladet har menn i gjennomsnitt blitt 1,1 centimeter høyere og 5,3 kilo tyngre de siste ti årene. Kvinnene har blitt 1,8 centimeter høyere og 3,5 kilo tyngre i denne perioden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere