RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finner ikke Tschudi-dokumenter

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)
Sist oppdatert:
Opposisjonen kritisk til at Utenriksdepartementet ikke har journalført dokumenter og korrespondanse.

Flere dokumenter i Tschudi-saken skal være forsvunnet fra Utenriksdepartementets arkiv, skriver VG.

- Mister muligheten til å etterprøve
- Dersom dokumenter og korrespondanse ikke journalføres i henhold til lovverket, mister borgerne muligheten til å etterprøve beslutninger som blir tatt, sier leder for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite Anders Anundsen (Frp) til avisa.

Ga råd om søknad
Det som er borte er deler av korrespondansen mellom UD og Rederiforbundet angående søknaden som endte med en omstridt tildeling til Stiftelsen for nordområdelogistikk, et prosjekt Støres venn Felix Tschudi var sterkt involvert i. En epost Rederiforbundet sendte UD 24. september 2008 viser til et vedlegg med et notat, men dette dokumentet finnes ikke lenger, skriver VG. Men svaret finnes, og her gir UD råd om hvordan en søknad bør utformes.

Utenriksdepartementet sier til VG at på det tidspunktet korrespondansen ble vurdert ble utkastet til notat vurdert som ikke arkivverdig.

Frist til 1. mai
Kontroll- og konstitusjonskomiteen har bedt om å få all relevant dokumentasjon i saken fra Utenriksdepartementet og er blitt lovet dette innen utgangen av april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere